,

Nytt ledarskap på Omegapoint Stockholm AB: Wilhelm Hedman-Dybeck tar över som VD  

Omegapoint fortsätter att växa och blir en allt större leverantör inom cybersäker digitalisering. Som ett led i bolagets fortsatta utveckling har Wilhelm Hedman-Dybeck utsetts som ny VD för Omegapoint Stockholm från den 1 september 2024. Avgående Stockholms-VD Anna-Clara Söderbaum kommer därmed att fokusera fullt ut på sin roll som Sverigechef.   

En strategisk förändring för tillväxt 

Omegapoint Stockholm med 330 anställda utgör nästan halva Omegapoints verksamhet i Sverige. Utöver Stockholm ingår även Göteborg, Malmö, Uppsala och Örebro i den svenska verksamheten och Omegapoint verkar alltmer som en nationell leverantör. Ledningsutvecklingen i Stockholm är en del av en planerad och långsiktig strategi för att ytterligare accelerera företagets tillväxt och stötta Omegapoints vision att bli marknadsledande i Norden. 

Anna-Clara kommenterar VD-skiftet: 

”Det känns väldigt roligt att Wilhelm tar över som VD för Stockholm. Wilhelm har en djup teknisk kompetens genom sina konsultuppdrag inom cybersäkerhetsfokuserad systemutveckling och systemarkitektur. Han är också en erfaren uppdragsledare, affärskonsult och kvalitetssäkrare. Wilhelm representerar Omegapoints kompetenscentrerade kultur genom att aktivt bidra till Omegapoint Academy och engagerat bidra till att sprida kunskap både internt och till våra kunder och samarbetspartners. Han är vass och snäll och representerar Omegapoint på alla sätt!

Jag är övertygad om att Wilhelm kommer vara en bidragande del av Omegapoint Sveriges fortsatta utveckling. Förutom en stabil bakgrund har han också en unik förmåga att tänka utanför boxen, se vart Omegapoint är på väg och vad vi behöver göra för att bli en alltmer värdefull partner för våra kunder i hela Norden.”

Wilhelm Hedman-Dybeck: Från Trainee till VD  

Wilhelm Hedman-Dybeck är utbildad civilingenjör och började sin resa på Omegapoints traineeprogram 2017. Sedan dess har han gjort en imponerande karriär. Han har levererat nytta som teknisk konsult, avancerat till teamledare och vidare till att ta heltäckande leveransansvar för några av bolagets största leveranser inom cybersäker digitalisering.  

Wilhelm intresserade sig tidigt för affärs- och kvalitetsdimensionen av Omegapoints leveranser och har utvecklat en djup förståelse för kundernas affär och behov i rollen som affärskonsult. 2022 fick Wilhelm rollen som leveranschef där han fokuserat på att säkerställa kvalitet, metod och processer i bolagets leveranser. 2024 tillträdde han som vice VD för Omegapoint Stockholm och nu tar han steget fullt ut som VD.  

Wilhelm är entusiastisk över den nya rollen:  

”Omegapoint har en unik position på marknaden genom vårt sätt att kombinera avancerad digitalisering och cybersäkerhetsfrågor. Med dagens teknikutveckling kan de två inte hållas isär och genom att tänka ”Secure by Design” så hjälper vi våra kunder att tänka säkert från början, både i förhållande till den egna verksamheten och till omvärldens regelverk. Att förebyggande kombinera teknik och säkerhet på det här sättet skapar större affärsvärde för våra kunder. 

Vi går från att ha varit en leverantör som tillhandahåller expertkompetens till att ha fördjupade partnerrelationer med våra kunder där vi tar helhetsansvar för utveckling och säkerhet i deras organisationer. Samtidigt dras hela branschen med kompetensbrist. Inom Omegapoint arbetar vi aktivt med kompetensutveckling som del av arbetet. Eftersom omvärldens förväntningar och teknikutvecklingen aldrig står still måste vi fortsätta och fördjupa utvecklingen av och för våra medarbetare för att vi ska kunna bibehålla och vidareutveckla vårt erbjudande och fortsätta vara en relevant leverantör på marknaden.” 

En gemensam vision för framtiden  

Både Anna-Clara och Wilhelm ser optimistisk på framtiden. Tillsammans har de en gemensam vision för Omegapoint i både Stockholm och Sverige.

”Vi vill vara en helhetsleverantör för digitaliserings-, cybersäkerhets- och informationssäkerhetslösningar. Omegapoint ska vara synonymt med cybersäker digitalisering och fortsätta resan mot att bli marknadsledande i Norden. Jag är säker på att Wilhelm, med sin erfarenhet och förmåga att tänka innovativt, kommer att vara en stor del av Omegapoints fortsatta framgång” säger Anna-Clara.  

Wilhelm tillägger:  

”Jag kommer att fortsätta driva Stockholm framåt med full kraft för att vi ska kunna möta marknadens efterfrågan på våra tjänster och befästa vår position som tankeledare inom cybersäker digitalisering.”